Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.

– Pippi Langkous –

Re-integratietraject 3e spoor

Indien het tijdens de eerste twee ziektejaren niet is gelukt om een nieuwe baan te vinden voor de medewerker, dan volgt er een WIA keuring. Als uit de WIA keuring naar voren komt dat de medewerker nog wel benutbare mogelijkheden heeft, dan komt deze in aanmerking voor een WGA uitkering (Wet werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). Bent u eigenrisicodrager voor de WGA dan bent u na einde wachttijd tien jaar verantwoordelijk voor zijn of haar re-integratie en het betalen van de WGA-uitkering. Zolang er arbeidsmogelijkheden zijn, is het raadzaam de re-integratie actief te houden.

Het doel van een derde spoor re-integratietraject is het vinden van een duurzame functie en het verlichten van de kosten (schadelastbeperking) voor de (oud)werkgever en/of voor de verzekeraar.

Indien de adviseur van Passus Advies de medewerker reeds heeft begeleid in het kader van het tweede spoor, dan is een intake en plan van aanpak niet meer nodig. De adviseur zal aansluiten bij de al ingezette begeleiding en de begeleiding zal dan met name geënt zijn op concrete begeleiding naar een nieuwe baan.

Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de brochure.

Download hier onze werkwijze