Bij ons op kantoor staat een nieuwe tafel. Is dit nieuwswaardig hoor ik u denken? Ja, dat is het zeker! Want een nieuwe tafel was nodig om ervoor te zorgen dat we ook allemaal fatsoenlijk aan tafel kunnen zitten tijdens onze vergaderingen en intervisies. In een korte tijd hebben we namelijk een aantal nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Met het groeien van het aantal medewerkers, moest dus ook de tafel groeien. Letterlijk. En dus mochten de collega’s van de office gaan shoppen voor deze nieuwe, grotere tafel.

De volgende stap was natuurlijk het creëren van meer werkplekken. In mum van tijd werd het een en ander aan de inrichting veranderd. Het resultaat mag er zijn. Als ik nu op ons kantoor binnenkom, dan krijg ik een trots gevoel. Wat een andere tafel en wat verschuiven en toevoegen van meubels kan doen. Geweldig! Een ‘nieuwe’ werkomgeving inspireert, zo ook nieuwe collega’s. Al moet ik zeggen dat het ook altijd spannend is om nieuwe collega’s te krijgen. Want met veranderingen in een team, verandert ook de dynamiek.

Alles wordt weer even geshuffeld. Je moet elkaar leren kennen, de nieuwe medewerker moet een plekje veroveren in het team. Hoe groter het team, des te groter de diversiteit in gedragsstijlen. Spannend, uitdagend en erg leerzaam! Nieuwe collega’s kijken objectiever naar onze werkwijze, stellen vanuit nieuwsgierigheid vragen waardoor we aan het denken gezet worden. En elk nieuw individu heeft invloed op de eerder genoemde dynamiek. Het systeem wordt in beweging gebracht.

Hoe goed was het getimed dat we als team aan de slag gingen met onze gedrags- en drijfverenvoorkeuren. Inzicht krijgen in hoe het team verdeeld is. Waar we van elkaar verschillen en waar we elkaar vinden. Waar ligt ieders kracht en wat kunnen we van elkaar leren?
Super interessant! En dat zittend aan onze mooie, nieuwe tafel.

En zo een blog over een nieuwe tafel die eigenlijk de groei van ons bureau symboliseert. Een groei in het aantal medewerkers maar zeker ook een groei in wie we zijn en wat ieders toegevoegde waarde is. Trots op onze nieuwe tafel!

Passus Blogger