“Dat is ook een bijzondere tijd voor je om zo te beginnen!”

“Hoe gaat het met je in deze gekke tijd en werken bij een nieuwe werkgever?”

“Gaat Corona geen impact hebben op je contractverlenging?”

En zo zijn er nog een aantal goedbedoelde vragen en opmerkingen tegen me aangehouden tijdens de eerste maand van mijn dienstverband bij Passus Advies. Helemaal terecht, en ook al sta ik er zelf helemaal niet zo in, je wordt vanzelf meegenomen in de draaikolk die Corona heet. Nooit aan je zelf twijfelen zeggen ze dan … ok.

Ik ben op 1 maart 2020 in dienst getreden bij Passus Advies als Adviseur. En ja, het is zeker een bijzonder tijd voor mij om zo te beginnen. Naast dat ik net begonnen ben kwam ik oók nog eens uit een hele andere wereld namelijk vanuit de transport en logistiek waar ik de laatste jaren actief ben geweest op managementniveau als Logistiek Manager en Distributie (regio) Manager.

En nu, 1,5 maand later; hoe gaat het met mij in deze gekke tijd? Nou, eigenlijk hartstikke goed! Ik ben grotendeels op afstand ingewerkt door mijn collega’s bij Passus Advies. Heb de meeste collega’s alleen nog ontmoet via Skype. En toch, zelfs op deze wijze weet ik mijn weg in de nieuwe werkzaamheden goed te vinden en als ik iets niet weet staan er direct collega’s klaar om mij te helpen. Wat ik hoopte is waar; er wordt bij Passus Advies met veel passie gewerkt. Er worden door iedereen allerlei creatieve ideeën uit gewerkt om de werkgevers en werknemers goed te blijven begeleiden in deze tijd.

Niet alleen voor mij is dit een gekke tijd, ook voor onze kandidaten. Zo merkte ik dat ook op bij mijn (eerste!) kandidaat die ik, toen nog, thuis bezocht voor een intakegesprek. Zij sprak haar onzekerheid uit over de voortgang en verloop van haar Spoor II traject nu “iedereen zo druk is met en door Corona”. Zij was onzeker of Corona nu geen vertraging oplevert in haar traject waardoor zij straks tussen wal en schip raakt. Ik heb haar de werkwijze van ons als Passus Advies uitgelegd en samen hebben we de verschillende publicaties van de betrokken instanties omtrent haar situatie doorgenomen. Gelukkig is zij nu gerustgesteld en werken we samen vol vertrouwen aan haar traject. Fijn!

Zo heeft iedereen zijn eigen verhaal tijdens deze gezamenlijke uitdaging waar we met zijn allen druk mee zijn. En de nieuwe collega’s doen hun stinkende best om er het beste van te maken. Daarmee motiveren zij ook de mensen in hun omgeving. Ik heb dat zelf sterk gevoeld en hoop dit gevoel nu zelf ook over te kunnen dragen op mijn kandidaten en opdrachtgevers.

En gaat Corona geen impact hebben op mijn contractverlenging? Tja… 100% zekerheid heb ik niet. Maar ik ben blij dat Passus Advies zijn vertrouwen in mij heeft uitgesproken. En als ik zie hoe goed wij met zijn allen de klanten en kandidaten blijven bedienen in deze bizarre tijden dan kan ik niet anders dan de toekomst vol vertrouwen tegemoet zien!

En natuurlijk kan ik niet wachten om mijn kandidaten en opdrachtgevers ‘live’ te ontmoeten en te bezoeken. Maar ach, De Wereld Draait Door (ook zonder Matthijs). Het gaat nu goed en ik voel me als een vis in het water! Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om te switchen van werkomgeving, nog geen moment spijt van gehad!

Corona maakt ons niet klein!