Een krachtige partner in het gehele werkveld van ontwikkelen en begeleiden van werknemers. Een aanrader!

Duco Hoep – Secretaris Stichting beveiligingsfonds beveiligingsbranche

Loopbaancoaching

Zowel personen als organisaties ontwikkelen zich voortdurend. Medewerkers zien ook in toenemende mate hun functie, hun kerntaken en zelfs het bedrijf waar ze werken, continu veranderen. Ook de levensfase waarin iemand zit, kent zijn specifieke vragen.

De vraag die speelt: Past het werk dat ik nu doe, nog bij de persoon die ik ben? Maar ook: Wie ben ik, wat wil ik (echt), waar vind ik dat en hoe kom ik daar? Loopbaanadvies buigt zich over zogenaamde krachtige keuzes die de medewerker maakt op grond van motivatie, kwaliteiten en mogelijkheden.

Binnen iedere organisatie zijn er medewerkers die zich binnen hun eigen functie niet op hun plek voelen. Hierdoor kan groei stagneren, motivatie verminderen of kunnen medische klachten ontstaan.

Veel medewerkers komen desondanks niet of nauwelijks in beweging omdat ze niet weten waarom ze niet helemaal op hun plek zitten, geen nieuwe mogelijkheden weten en/of niet weten hoe ze dit nieuwe perspectief kunnen bereiken.  Ook voor werkgevers is het soms lastig te bepalen welke aanpak voor alle partijen het beste werkt.

Middels loopbaancoaching kan Passus Advies medewerkers ondersteunen bij de keuzes die zij maken op gebied van hun loopbaan. De loopbaancoach kan door middel van gesprekken en inzet van testen de medewerker helpen inzichtelijk te krijgen waarom hij zich zo voelt, wat de medewerker zou willen met zijn of haar loopbaan en hoe de medewerker deze doelen kan verwezenlijken.

Download hier onze werkwijze