‘Het beste medicijn tegen verzuim, is het serieus nemen van verzuimmanagement’

Verzuimmanagement

Een feit is dat ziekteverzuim een behoorlijke kostenpost kan zijn binnen uw organisatie. Door aan de voorkant uw visie op verzuim helder hebben en vooral duidelijkheid te creëren over de rollen, taken en verantwoordelijkheden op het gebied van verzuim kan u een kostenbesparing opleveren. Daarnaast wilt u als goed werkgever op correcte wijze omgaan met uw zieke medewerker; het is immers voor beide partijen geen prettige situatie.

Passus Advies kan u helpen in het helder krijgen van uw huidige situatie omtrent verzuim en hierover adviseren. Heeft u een hoog ziekteverzuimcijfer en wilt u onderzoeken waar de oorzaak ligt? Wij zoeken het voor u uit en wij adviseren u hoe u het anders aan zou kunnen pakken en, misschien nog wel belangrijker, wat u kunt doen vanuit een preventieve sfeer.

Daarnaast kan Passus Advies de lopende verzuimdossiers screenen op enerzijds volledigheid ten aanzien van de Wet Verbetering Poortwachter en anderzijds vanuit de visie van de werkgever; zijn alle benodigde activiteiten adequaat ingezet?

Ziekteverzuim is vaak een onderdeel waar men huiverig voor is. Het is zoeken naar de balans tussen betrokkenheid en controle. Passus Advies kan u hierin middels advisering, coaching of training ondersteunen.

Wilt u hier meer over weten? Bel of mail ons gerust of plan een kennismakingsafspraak. Wij vertellen u er graag over.