‘De enige zekerheid is verandering’

Verandermanagement

Verandering wordt steeds meer gezien als een constante en daarmee als een normaal onderdeel van de bedrijfsvoering.  In onze visie draait het om het wendbaar maken én houden van organisaties en haar medewerkers. Dat klinkt echter gemakkelijker dan het in de praktijk kan zijn. Zeker als organisaties al jarenlang middels vaste patronen werkzaam zijn.

Passus Advies is van mening dat de mensen binnen uw organisatie de sleutel zijn.  De ‘zachte’ kant van organisaties verdienen de aandacht. Gedrag en interactie tussen (groepen) mensen bepalen in grote mate het succes van een verandering. Daarnaast is het van belang niet eeuwig te focussen op de bestaande problemen. Ga aan de slag met de oplossingen. Maak medewerkers verantwoordelijk voor de verandering, maak ze sterker en communiceer niet alleen maar ga ook oprechte relaties aan.

Soms begint een verandering naar aanleiding van een specifieke vraag of probleem. Dit kan een externe aanleiding zijn; zoals een veranderende vraag van de klant of een interne vraag als: ‘hoe houd ik mijn medewerkers duurzaam inzetbaar?’.

Wat de vraag of aanleiding ook is, het streven is om binnen de organisatie een situatie te laten ontstaan waarbinnen continue verandering is geborgd.

Passus Advies ondersteunt organisaties en haar medewerkers bij het inslaan van deze nieuwe weg. Passus Advies heeft een praktische, oplossingsgerichte manier van werken en geeft de medewerkers van de organisatie hierbij een cruciale rol.

Bel of mail ons voor meer informatie en/of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.