Waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven is.

– Loesje –

Persoonlijke ontwikkeling

Coaching

Bij coaching gaat het veelal om het blootleggen en/of aanboren van kwaliteiten van de medewerker, het verkrijgen van meer persoonlijk inzicht op houding en gedrag en het ontdekken van iemands drijfveren. De interventies zijn dan ook overwegend gericht op houding en gedrag, motivatie en communicatie.

Door coaching kan de medewerker een persoonlijke groei doormaken die een positief effect heeft op zijn kwaliteit van leven en werken. Daarnaast heeft het invloed op de weerbaarheid van de medewerker in het geval van toekomstige lastige situaties. De werkgever ziet een meer gemotiveerde en bevlogen medewerker die effectiever functioneert. Dit is voor alle partijen goed en voorkomt of vermindert verzuim.

Managementcoaching

Managementcoaching biedt de mogelijkheid om afstand te nemen van de dagelijkse hectiek en zo (weer) de grote lijnen te zien. Het stelt de manager in staat om de eigen manier van werken tegen het licht te houden.

Passus Advies coacht de manager in het zichtbaar maken van aangeleerde gewoonten en belemmerende overtuigingen met als doel deze om te buigen in stimulerende overtuigingen en het versterken van de reeds aanwezige sterke kwaliteiten van de manager. Er is aandacht voor de stijl van leidinggeven en hoe deze helderder en effectiever uit te dragen om zo de cirkel van invloed te vergroten.

De inzet  van managementcoaching zal vrij snel effect hebben voor zowel de manager als de organisatie. Het draagt zorg voor een betere afstemming tussen de manager en de organisatie.

Voor meer informatie over persoonlijke ontwikkeling via (management)coaching, kunt u de flyer hiernaast downloaden of u neemt contact met ons kantoor op.

Download hier onze werkwijze