‘Heb de moed om je hart en intuïtie te volgen. Op de een of andere manier weten die al ver van tevoren wat je echt wilt worden. Al het andere is van minder belang’

– Steve Jobs –

Arbeidsmobiliteit

Zowel medewerkers als organisaties ontwikkelen zich voortdurend. Medewerkers zien ook in toenemende mate hun functie, hun kerntaken en zelfs het bedrijf waar ze werken, continu veranderen. Dat is niet alleen een uitdaging voor de medewerkers maar ook voor organisaties. Een goed beleid op arbeidsmobiliteit is onmisbaar geworden.

Loopbaanroutes

Binnen iedere organisatie zijn er medewerkers die zich binnen hun eigen functie niet op hun plek voelen. Hierdoor kan groei stagneren, motivatie verminderen of kunnen medische klachten ontstaan. Veel medewerkers komen desondanks niet of nauwelijks in beweging omdat ze niet weten waarom ze niet helemaal op hun plek zitten, geen nieuwe mogelijkheden weten en/of niet weten hoe ze dit nieuwe perspectief kunnen bereiken.  Voor een werkgever is het soms lastig te bepalen welke aanpak voor alle partijen het beste werkt en wanneer ondersteuning aangeboden moet worden.

Passus Advies is van mening dat er niet gewacht moet worden totdat er bijvoorbeeld signalen zijn als demotivatie of hoger verzuim. Wij adviseren u om het thema van arbeidsmobiliteit openlijk te bespreken met uw medewerkers. Niemand is gebaat bij een medewerker die niet meer past in een bepaalde functie of zelfs binnen uw organisatie. Niet alleen de organisatie maar ook de medewerker zelf wil het gevoel hebben op de juiste plek te zitten. Omdat iedere medewerker andere vragen heeft en het voor u als werkgever soms moeilijk in te schatten is welke ondersteuning wenselijk is, heeft Passus Advies de loopbaanroutes ontwikkeld. In de flyer vindt u hierover meer informatie.

Loopbaancoaching

Als een medewerker vragen heeft als: ’past het werk dat ik nu doe nog bij de persoon die ik ben?’

Of: ‘wie ben ik, wat wil ik (echt), waar vind ik dat en hoe kom ik daar?’,  is het belangrijk dat hij of zij dit bespreekbaar maakt met HR of de leidinggevende. Loopbaanadvies buigt zich over zogenaamde krachtige keuzes die de medewerker maakt op grond van motivatie, kwaliteiten en mogelijkheden.  Het maken van een goede loopbaankeuze is niet gemakkelijk, zelfs vaak een hele uitdaging aangezien er zoveel is waar rekening mee gehouden moet worden. Ondersteuning door een ervaren loopbaancoach biedt uitkomst. Voor meer informatie en onze aanpak verwijzen wij naar de flyer.

Download hier onze werkwijze