Het onderhouden van je lichaam door o.a. sporten en goede voeding is voor veel mensen wel bekend, maar mentale gezondheid is misschien nog wel belangrijker in het leven van een mens.

Vaak wordt er aan de mentale gezondheid toch minder of geen aandacht besteed. Eigenlijk toch raar?

De Coronacrisis kan de mentale gezondheid ook beïnvloeden. Mensen kunnen angstig of somber zijn, stress ervaren of andere klachten ontwikkelen. Dit heeft mede te maken door het sociale isolement, stijgende werkloosheid en economische crisis. Extra belangrijk dus voor werkgevers om aandacht te hebben voor de mentale gezondheid van de werknemers. Ben jij alert als je kenmerken bij jou werknemers ziet zoals ; vermoeidheid, verminderde concentratie, prikkelbaar, besluiteloosheid of ander gedrag vertoond?

Passus Advies heeft in samenwerking met Mindsign de Mentale gezondheidsroute ontwikkelt.

Door deze route vroegtijdig in te zetten kan je uitval van jou medewerkers voorkomen of de uitval te beperken en krijg je er een hopelijk gelukkigere medewerker voor terug.

In onze aanpak werken we vanuit een benadering waarin terugkeer op de werkvloer deel uitmaakt van het herstelproces. De Mentale gezondheidsroute bestaat uit een Scan Mindsign, met daarbij een uitkomst- en adviesgesprek.

Wil je meer weten over deze loopbaanroute of één van de andere routes, kijk dan verder op onze website of neem contact met ons op voor een aanvullend gesprek met één van onze adviseurs.