Een goede leidinggevende kan zijn medewerkers beter laten presteren en leren effectiever te worden om een goed teamresultaat te behalen. Je kunt een werkplek creëren waar medewerkers zich thuis, veilig en prettig voelen. Klinkt goed toch?

Toch is leidinggeven moeilijker dan vaak wordt gedacht. Als leidinggevende ben jij bent vaak de boodschapper van slecht nieuws, je dient moeilijke beslissingen te maken en alle ogen zijn constant op jou gericht. Nu er in de coronatijd steeds meer op afstand wordt gewerkt, vraagt dit ook weer om een andere manier van leidinggeven. Je moet dus kunnen schakelen en leren leiding geven op de situatie.

Een leidinggevende wil zich continue blijven ontwikkelen. De gevolgen van een slechte, middelmatige en/of gedemotiveerde leidinggevende zijn namelijk ernstig. Het team wordt op een negatieve manier beïnvloed waardoor je beste medewerkers vertrekken en de resultaten minder worden. Het verzuim gaat langzaam omhoog, er is een hoog verloop en er komen waarschijnlijk steeds meer klachten van klanten.

De leiderschapsroute is een route die jou helpt te groeien als leidinggevende. Deze route bestaat uit een intakegesprek en twee coachsessies. Het helpt jou inzicht te geven in jezelf d.m.v. een gedrag- en/of drijfverenanalyse en leiderschapskwaliteiten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Of heb je interesse in één van de andere loopbaanroutes die Passus Advies aanbiedt? Neem dan gerust contact met ons op.