Een leven lang blijven werken bij één en dezelfde werkgever en/of functie komt tegenwoordig steeds minder voor. De snel veranderende arbeidsmarkt vraagt om een andere houding van zowel medewerker als werkgever en vereist om het continu te blijven nadenken over je eigen loopbaan, inzetbaarheid en geluk. Door een snel veranderende arbeidsmarkt ( mede door automatisering) verliezen veel kandidaten aansluiting met de huidige arbeidsmarkt. Bepaalde functies verdwijnen en andere functies komen er voor terug, maar heb jij daar als werknemer wel de juiste skills voor?

Een medewerker van de toekomst neemt het hef in eigen handen en is iemand die zelfbewust is, in zichzelf investeert en goed voorbereidt is. Bijscholing, coaching en constante ontwikkeling zijn dan ook de belangrijkste aspecten om jezelf goed voor te bereiden op de snel veranderende arbeidsmarkt. Soft skills worden dan ook steeds belangrijker, denk hierbij vooral aan flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

Wat is mijn ervaring waard? Waar sta ik op de arbeidsmarkt? Wat vraagt de huidige arbeidsmarkt? Is mijn CV nog recent?

De Arbeidsmarktroute start met een persoonlijk intakegesprek en aan de hand van de uitkomsten van het intakegesprek volgt er een coachsessie. Samen met één van onze adviseurs vergroten we je inzicht op het gebied van je persoons- en zoekprofiel, arbeidsmarktonderzoek en verrichten we een CV check.