”Zij is de bondscoach die aan de zijlijn staat”

Op het moment van het interview is het traject 2e spoor ruim 6 maanden gevorderd en op de vraag hoe hij kijkt naar dit traject twijfelt hij geen seconde: ‘het traject is geweldig, ik ben er zoveel sterker uitgekomen!’ Was dit ook het gevoel toen het traject opgestart werd? ‘Nee, toen was ik nog druk bezig met het accepteren van de situatie waarin ik terecht gekomen was. Ik had niet kunnen voorspellen dat ik er zo positief op terug zou kijken’. De 52-jarige Johan werkt in de transportbranche op de binnendienst verkoop/magazijn als hij in 2019 ziek uitvalt. Omdat het herstel langer op zich laat wachten, wordt na een jaar een re-integratie 2e spoortraject opgestart.

Wat heeft jou zo enthousiast gemaakt over het traject? Allereerst zijn adviseur Woudy met wie hij vanaf het begin een klik voelde. Hij voelde zich door haar gesteund en de gesprekken en alle oefeningen gaven hem zelfvertrouwen. ‘Ik moest het wel zelf doen hoor, zij is de bondscoach die aan de zijlijn staat en dat is alleen maar goed, want uiteindelijk moet je het zelf leren.’ Johan vertelt ook dat de systemen die beschikbaar gesteld worden door Passus Advies erg prettig zijn. Mooie testen en een fijn systeem met veel achtergrondinformatie. Hiermee werd de basis voor de toekomst gelegd. Alle energie die hij in het traject heeft gestoken heeft ervoor gezorgd dat hij het verleden achter zich laat en vooruitkijkt en daar heeft hij inmiddels ook veel zin in!

Het traject is niet alleen helend geweest voor Johan zelf, ook zijn vrouw en dochters hebben zich zeer betrokken bij de begeleiding gevoeld en dat heeft het gehele gezin goed gedaan.

Vanwege corona waren de afspraken deels bij hem thuis en deels online. Vooral de huisbezoeken heeft hij als zeer positief ervaren. Zo kon hij nog beter laten zien wie hij is. Want volgens Johan laat je dit niet alleen met praten zien, maar ook aan de hand van jouw woonomgeving. Mooi gezegd Johan, want dit is precies de visie van Passus Advies op dit vlak.

In het gesprek vertelt hij meerdere keren dat hij gegroeid is in zijn zelfvertrouwen en dat hij met de borst vooruit durft te lopen. Het traject loopt nog even door maar hij heeft alle vertrouwen in de toekomst. Hij eindigt het interview met de volgende zin: ‘pak het met beide handen aan, je wordt er alleen maar sterker van!’ Waarna hij nog aanvult: ‘en dit geldt ook voor een werkgever, want een geslaagd re-integratietraject is voor beide partijen positief’. Wat een mooi gesprek!