Interview Jaap

“Dit traject is de onmisbare schakel die ik nodig had om te komen waar ik nu ben”

 Tussen de bedrijven door maakt Jaap tijd voor dit interview. Want ondanks dat hij in een re-integratie traject zit, probeert hij zo goed en zo kwaad als het gaat, zijn werk te doen.

Al 16 jaar werkt hij bij een koffieleverancier en in zijn huidige functie rijdt hij dagelijks rond om klanten te helpen aan hun dagelijkse dosis koffie. Dit kan gaan om het verhelpen van een storing, het doen van onderhoud of het installeren van een nieuwe machine. Een zeer diverse job en dat maakt het ook zo leuk. Jaap is enthousiast over zijn huidige baan en daarom is het extra zuur dat hij dit werk, vanwege fysieke beperkingen, niet kan blijven doen.

Vorig jaar oktober startte Jaap het 2e spoortraject en kwam hij in aanraking met de adviseur van Passus Advies, Jasper. Jaap had inmiddels geaccepteerd dat zijn huidige baan eindig was en stapte vol goede moed en met een blanco gevoel in het traject.

Ondanks zijn onbevangenheid blijkt het loslaatproces toch spannend te zijn. Gelukkig merkt Jaap gedurende het traject dat het loslaten op gang komt en hij kijkt er zelfs al een beetje naar uit.  Wat zorgde voor het omslagpunt? ‘Dit komt door de mogelijkheden die er toch blijken te zijn voor mij. Jasper heeft mijn ogen geopend, mij uitgedaagd breder te (durven) kijken. Doordat Jasper vaak praktijkvoorbeelden aanhaalde, kreeg ik een positiever gevoel over mijn mogelijkheden, een andere mindset. Hij heeft mij geleerd uit te gaan van mijn eigen kracht’.

Het 2e spoortraject brengt suggesties naar voren waar hij zonder dit traject niet opgekomen zou zijn. Aanjager in dit proces is adviseur Jasper. Jaap beschrijft zijn adviseur als een echte mensen-mens, met een sterk empathisch vermogen en goede voelsprieten. Hij beschouwt Jasper als zijn buddy die meeleeft, helpt en waar nodig streng toespreekt. ‘Dit laatste was vooral als hij zijn afspraken niet nagekomen was’, grinnikt Jaap.

De gesprekken met Jasper vinden in het begin fysiek en vervolgens online plaats. Omdat de beide heren aanvoelen dat fysieke afspraken het traject beter ondersteunen, besluiten ze voor fysieke gesprekken te gaan. Want elkaar aan kunnen kijken en elkaars lichaamshouding kunnen zien werkt beter voor Jaap. ‘Uiteraard houden we ons aan de maatregelen om deze gesprekken veilig te voeren’.

Jaap is inmiddels ruim 7 maanden bezig met het 2e spoortraject en zit nu in de sollicitatiefase. Deze fase verloopt positief en dankzij het traject heeft hij helder wat hij wel en wat hij niet wil. Wat vindt hij momenteel van het traject, heeft het gebracht wat je ervan verwacht had? ‘Ik ben heel tevreden met het traject, ik ben ontzettend blij dat mijn werkgever Passus Advies heeft ingeschakeld. “Dit traject is de onmisbare schakel die ik nodig had om te komen waar ik nu ben’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *