Passus Advies verzorgt voor haar klanten met plezier de inspiratiesessie Werkgeluk. Het doel van deze inspiratiesessie is vooral om te inspireren op dit thema en om deelnemers als ambassadeurs van werkgeluk naar buiten te laten gaan.

Werkgeluk is binnen onze eigen organisatie natuurlijk net zo belangrijk en dus vroegen we Liselotte van den Berg en Mirjam Jacobs, twee van onze senior adviseurs, om hun collega adviseurs kennis te laten maken met deze inspiratiesessie. Het doel was tweeledig: een kennismaking met dit onderdeel van onze dienstverlening en bezig zijn met ons eigen werkgeluk.

Als je vier mensen vraagt wat werkgeluk betekent, krijg je vier verschillende antwoorden. Werkgeluk betekent namelijk voor iedereen wat anders. De inspiratiesessie wordt daarom gestart met het inventariseren van wat werkgeluk voor iedereen betekent en wat hieraan bijdraagt. Onze collega’s gingen in kleine groepjes uiteen om aan de slag te gaan met deze opdracht en dit leverde al veel belangrijke elementen op. Vervolgens is het theoretisch kader besproken waarin geschetst wordt welke factoren bijdragen aan werkgeluk en aan welke knoppen je kunt draaien om dit te versterken.

Daarnaast zijn zij aan de slag gegaan met het geven en ontvangen van complimenten. Ook dit werd in kleine groepjes gedaan. Liselotte: ‘Het is een mooie gelegenheid om tegen je collega’s te zeggen wat je in hen waardeert, leuk of prettig vindt.’ Mirjam vult aan: ‘Het is mooi om te zien wat een geweldig effect het ontvangen, maar ook zeker het geven van een compliment doet met mensen en hoe dit bijdraagt aan werkgeluk.’

Alle adviseurs gingen naar huis met een glimlach op het gezicht én met een kaartje gevuld met mooie complimenten. Het is duidelijk geworden dat het met het werkgeluk van onze adviseurs wel goed zit en deze sessie heeft hier zeker aan bijgedragen.

Wij geloven dat je geluk kunt vermenigvuldigen door het te delen, deel je mee?