Malou de Rooy, werkzaam als Global Communications Manager bij Jacobs Douwe Egberts (JDE), komt halverwege 2021, na drukke tijden rondom COVID en vele projecten, in een rustiger vaarwater. Na deze drukke periode lijkt dit een geschenk uit de hemel. Bij Malou gebeurt er echter ook iets anders; ze krijgt tijd om na te denken. Twijfel steekt de kop op. Vindt ze het werk nog wel leuk? Ze spreekt erover met haar manager en hij stelt voor om een weekje vrij te nemen. Dit doet ze. Na een fijne week begint ze weer met het werk. Zodra ze haar laptop opent komt de onrust weer. Dit had ze in haar weekje vrij niet zo ervaren. In hoeverre wordt deze onrust veroorzaakt door haar werk? Lang tijd om hierover na te denken heeft ze niet, want ze wordt geveld door corona en is genoodzaakt dit goed uit te zieken met nóg meer tijd om na te denken.

Zodra ze hersteld is, nodigt haar manager haar uit om op kantoor te komen werken. Hij heeft wel door dat Malou niet veel energie krijgt van op afstand werken. Dit aanbod neemt zij graag aan. Ze gaat in gesprek met haar manager; het is haar inmiddels wel duidelijk dat haar onrust komt van het werk. Ze geeft aan graag met iemand hierover te willen praten. Haar manager moedigt dit aan en zo komt Malou bij adviseur Mitza Doedens van Passus Advies terecht.

Het traject start met een intakegesprek. Malou vertelt haar verhaal met daarin de belangrijkste insteek of ze nog op de juiste plek zit en dat ze even niet meer weet waar ze blij van wordt. Mitza luistert vooral en stelt zo nu en dan een wedervraag of controlevraag. ‘Het was erg prettig, je verhaal kunnen vertellen aan iemand die blanco, zonder oordeel naar jou luistert.’ Het traject bestaat vervolgens uit 4 sessies van ieder anderhalf uur. Er worden verschillende opdrachten in gezet. ‘Ik moest veel huiswerk tussendoor maken, daar had ik niet altijd zin in, maar het heeft me wel scherp en bij de les gehouden’, vertelt Malou.

Er is één opdracht die er vooral uit springt. Dat is de opdracht waarin je onderzoekt welke waarden in het werk belangrijk voor je zijn. De opdracht blijkt een ware eyeopener te zijn.  ‘Je maakt een top-5 van waarden en wat bleek, de eerste 3 waarden waren op dat moment niet aanwezig in mijn werk.’ De puzzelstukjes vallen op z’n plaats.

Malou praat na elke sessie haar manager bij zodat hij goed aangehaakt blijft bij haar en het traject. Ze voelt zich enorm gesteund door haar manager. Door deze steun, aangevuld door de inzichten die ze opdoet in het traject, durft Malou duidelijk aan te geven waar ze wel en geen energie van krijgt. Deze openheid werpt zijn vruchten af, er komen weer mooie projecten op haar af en ze heeft zin in de toekomst bij JDE.

‘De meerwaarde van het traject ligt uiteindelijk niet in het feit dat er iets naar boven gekomen is dat ik nog niet wist. De gesprekken met Mitza hebben mij de handvatten gegeven om woorden te geven aan hoe ik me voel. Het traject was soms moeilijk maar tegelijkertijd fijn. De aandacht, de objectiviteit en het reflecteren. Ik ben blij dat JDE mij deze kans gegeven heeft!’