Een kundige partner die, met oog en hart voor het menselijk aspect, op een prettige en professionele wijze met ons meedenkt om onze vraagstukken op te lossen.

Amber Roosekrans – HR Officer Helvoet Rubber & Plastic Technologies BV

Arbeidsdeskundig Onderzoek

Een arbeidsdeskundig onderzoek is aan te raden in die situaties waarin het lijkt dat de medewerker blijvende beperkingen houdt en er twijfel bestaat over de passendheid van het eigen werk. Het arbeidsdeskundig onderzoek geeft inzicht en transparante conclusies.

Voor zowel de medewerker als de werkgever is het belangrijk te weten wat dan wel de mogelijkheden zijn voor werkhervatting in de eigen organisatie of daarbuiten. Een arbeidsdeskundige brengt deze opties in een arbeidsdeskundig onderzoek in kaart. De belangrijkste vragen die hierbij aan de orde komen zijn: Is het eigen werk aan te passen?; is er andere passende arbeid bij de eigen werkgever aanwezig; Welke andere arbeidsmogelijkheden heeft de medewerker?

Tijdens het arbeidsdeskundig onderzoek gaan de arbeidsdeskundige in gesprek met de werkgever. Onderdeel hiervan is ook een werkplek onderzoek. Daarnaast treedt de arbeidsdeskundige in contact met de bedrijfsarts, casemanager, het UWV en eventuele behandelaars.

Ondersteuning
1ste spoor

Haalbaarheids-
onderzoek

Externe Re-integratie 2e spoor

Re-integratietraject 3e spoor